13 maalis 2015

Kimmo Heinonen, DC: Kuka pelkää kiropraktikkoa?

http://www.lsilc.com/wp-content/uploads/Spine-2-Blue.jpg

Kollegani Kimmo Heinonen Suomen Kiropraktikkokeskuksesta kirjoitti hyvän näkökulma-artikkelin epätietoisuudesta ja pelosta alaamme kohtaan. Toivottavasti saat hieman miettimisen aihetta tästä jutusta.

“Kuka pelkää kiropraktikkoa?

Selkäsi on kipeä, päätä särkee, lapojen väli pistää ja kädet puutuvat. Kuulostaako tutulta? Oireet vaivaavat aika ajoin, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Apua et ole löytänyt – vielä.

Olet käynyt vuosien varrella jatkuvasti hieronnassa, fysioterapiassa, akupunktiossa, kansanparantajalla, jäsenkorjaajalla ja kenties jopa korvakynttilähoidossa.

Mutta et ole uskaltanut kokeilla kiropraktiikkaa.

Lääkäri on antanut tulehduskipulääkkeitä ja relaxantteja joita olet syönyt vatsasi kipeäksi, sen jälkeen siirryttiin vahvempiin droppeihin, kodeiinia (opiaatti) ja parasetamolia ja/tai tramadolihydrokloridia sisältäviin keskushermostoon vaikuttaviin lääkkeisiin. Niillä saat tajun kankaalle, mutta ongelmaasi ne eivät ole poistaneet.

Sen jälkeen on kokeiltu amitriptyliiniä sisältävää lääkettä (masennuslääke) ja hermovaurioiden aiheuttamien eli ns. neuropaattisten kipujen hoitoon tarkoitettua lääkettä, jossa vaikuttava aine on pregabaliini ja joka aiheuttaa riippuvuutta. Niillä on tarkoitus “nostaa kipukynnystä”. Nämä vahvat riippuvuutta aiheuttavat kemialliset valmisteet saavat kyllä hetkeksi kivun pois, mutta nekään eivät valitettavasti paranna vaivaasi.

Olet hoidattanut itseäsi lähes kaikilla muilla terveydenhuollon ammattilaisilla ja kaiken maailman puoskareilla, mutta et kiropraktikolla. Koska et ole uskaltanut?

Et ole uskaltanut hoidattaa itseäsi ammattilaisella, jolla on kaikkein pisimmälle viety yliopistokoulutus hoitaa juuri kyseisiä vaivoja. Kiropraktikko opiskelee 5-6-vuotisen yliopistotutkinnon aikana enemmän ja syvemmälle vaivojesi parantamiseen liittyvää tutkimista, diagnosointia ja hoitoa kuin kukaan, jolle olet aiemmin antanut selkäsi hoidettavaksi.

Mutta et ole uskaltanut käydä kiropraktikolla.

Olet uskaltanut syödä lääkkeitä (=myrkkyjä), joiden syönnistä pelkästään tulehduskipulääkkeiden sivuvaikutuksiin kuolee Suomessa joka vuosi n. 300 ihmistä. Fimeassa (lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus) on päätelty, että särkylääkkeet ovat Suomessakin osallisina jopa noin 200–400 kuolemantapauksessa.

Mutta et ole uskaltanut käydä kiropraktikolla.

Olen 22 vuotta saanut ihmetellä tätä samaa asiaa lähes joka ikinen päivä. Ihmiset tulevat vastaanotolleni peläten, että minä tapan tai vähintään halvaannutan heidät. He ovat antaneet vähemmän koulutettujen tai jopa kouluttamattomien ihmisten käsitellä selkäänsä, mutta pelkäävät antaa sitä minun käsiini, koska olen kiropraktikko.

Ja lähes joka kerta heidän noustessaan hoitopöydältä ensimmäisen hoidon jälkeen, he toteavat; “ai, eihän se sattunutkaan, minulla on paljon parempi olo, MIKSEN OLE TULLUT AIKAISEMMIN”. Ja tämä sama toistuu joka ikinen työpäivä. Tuntuu välillä kuin eläisin samaa, mitä “Päiväni murmelina” elokuvassa tapahtui. Joka päivä sama asia toistuu, uudelleen ja uudelleen.

Olen koulutukseltani fysioterapeutti sekä yliopistokoulutettu kiropraktikko. Olen saanut myös akupunktiokoulutusta. Teen kuitenkin pelkästään kiropraktista hoitoa, koska se on tehokkain keino ihmisen terveyden ylläpitämiseksi liikunnan ja terveellisen ruokavalion ohella, mihin olen 22-vuoden työurani varrella törmännyt.

Minä kerron sinulle nyt totuuden.
Kiropraktinen hoito EI OLE VAARALLISTA.
Kiropraktinen hoito EI OLE KIVULIASTA.
Kiropraktinen hoito AUTTAA.

Kimmo Heinonen on kiropraktikko ja fysioterapeutti. Hän ottaa vastaan Suomen Kiropraktikkokeskuksen Turun vastaanotolla.”

Alkuperäinen artikkeli: http://www.kiropraktikot.fi/kiropraktikot.fi-blog-kuka-pelkaa-kiropraktikkoa

Lisää aiheesta:

Kiropraktiikka & turvallisuus

leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.