16 helmi 2015

Kahvi & DNA

https://www.assignmentexpert.com/blog/wp-content/uploads/2014/10/coffee-and-DNA.jpg

Pitkän tauon jälkeen on hyvä aloittaa Maanantai fressillä blogipostauksella.

Vaikka kahvinjuonti jakaa mielipiteitä tämä musta kulta on toistuvasti näytetty olevan terveellinen nautintoaine. Tämänkertainen uutinen julkaistiin European Journal of Nutrition:ssä [1] jossa tutkittiin kahvin vaikutusta valkosolujen spontaaniin DNA:n pilkkoutumiseen. DNA:n pilkkoutumisen on näytetty olevan luotettava ja yleisesti tutkittu terveysriskien mittari.

Koeryhmäläiset joivat neljä viikkoa 750ml tummapaahtoista kahvia – verrokit olivat vesilinjalla. Neljän viikon päästä koeryhmäläisten spontaani perimän pilkkoutuminen oli 27% pienempi kuin verrokkiryhmällä. Kahvi siis näyttää suojaavan valkosolujen perimää sen antioksidanttisten ominaisuuksien johdosta.

Taidan hakea kupin kaffia aurinkoisen sään siivittämänä!

Lähde:

[1] Bakuradze et al. Consumption of a dark roast coffee decreases the level of spontaneous DNA strand breaks: a randomized controlled trial. Eur J Nutr. 2015 Feb;54(1):149-56

leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.